1. Startsida
  2. Press
  3. [2016-02-11] Ny kartläggning av kommunernas arbete med klimatanpassning
Nyhet | 2016-02-11

Ny kartläggning av kommunernas arbete med klimatanpassning

För andra året i rad genomför IVL Svenska Miljöinstitutet och Svensk Försäkring en enkätundersökning för att kartlägga Sveriges kommuners systematiska arbete med klimatanpassning. Undersökningen riktar sig till alla Sveriges kommuner.

Resultaten kommer att ligga till grund för en jämförelse och ranking av kommunernas klimatanpassningsarbete. Det kommer också att vara en uppföljning av resultaten från undersökningen som genomfördes för ett år sedan.

– Undersökningen genomförs för att tydliggöra vilka utmaningar och behov som kommunerna står inför. Vår avsikt är även att lyfta fram goda exempel, säger Philip Thörn, projektledare på IVL Svenska Miljöinstitutet.

Enkäten har nyligen skickats ut till alla kommuner. Webbenkäten kan besvaras till och med den 29 februari. I början av sommaren kommer resultaten och rankningen att offentliggöras och presenteras i en rapport. 

– Intresset för förra årets undersökning var mycket stort. Det är vår förhoppning att många kommuner vill delta i årets undersökning. Det är ett viktigt bidrag till ökad kunskap om kommunernas arbete med klimatanpassning, säger Anna Rudérus, projektledare på Svensk Försäkring.

Vid frågor kontakta:
Philip Thörn, philip.thorn@ivl.se, tel. 010-788 66 21
Susanna Roth, susanna.roth@ivl.se, tel. 010-788 66 36

Läs mer

Rapport och pressmeddelande från 2015 Öppnas i nytt fönster.

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev